Adrienn

Fehér Adrienn Budapesten született,már gyermekkorától a zene vette őt minden nap körül, hiszen a családjában mindenki professzionális művész.
A Goór Nagy Mária Színitanodában szerzett diplomát, majd 1995-től a Székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja ’98-ig, aztán 2003-tól újra visszatért a színház berkeibe.Közben a „Fiatalok Színházában” játszik és vendégként szerepel budapesti és vidéki színházakban.

Főként zenés- és karakterszerepeket alakít:
J. Jacobs-W. Casey: Grease-Frenchy,
Rado-Ragni-McDermott: Hair- Peggy és zenei vezető,
Heltai: Néma levente- Monna Mea,
Dumas: Három testőr- királyné,
Dés-Geszti: Dzsungel könyve- Bagíra,
Papp- Marnó: Első sírásó- Ádám szerelme,
Rocky horror picture show- Magenta,
Szikora- Szurdi: Katonadolog- Pálos Juli,
Shakespeare: Ahogy tetszik- Juci.Cander- Ebb: Cabaret- Sally, Presser- Adamis: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról- Eszter, Mariann, Zorin: Varsói melódiák- Helga, Musicalshow: énekes, zenei vezető.
2012-ben: Ram Colosszeum: Toldi, Margit-szigeti Szabadtéri Színpad: Érinthetetlenek
Ezzel egyidőben vokálozik lemezeken és koncerteken: Zalatnai Sarolta, Zorán, Demjén Ferenc, Bon- bon, Auguszt Bárió, United, Back to Black, Szikora Róbert, Malek Andrea, Presszer Gábor és Cserháti Zsuzsa dalaiban működik közre.
Színházi és könnyűzenei tevékenysége mellett jazz-zenekarával kitűnő művészek társaságában koncertezik – Charlie, Cotton Club Singers – , amelyet a szakma 1999-ben EmeRTon-díjjal jutalmazott.
A Singer Street nevű a capella formációval 2011-ben megnyerték az egyik legnevesebb nemzetközi a capella versenyt Ausztriában, majd 2012-ben Taiwan-ba kaptak meghívást.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..